Blogger templates

Saturday, November 14, 2015

Assalamualaikum and selamat pagi buta.

Nak kongsi sikit nie hah!
Nak post kat insta dengan caption macam karangan nampak macam eh kau dah kenapa la kan.
Cuma nak luahkan sikit isi hati nie.

Dulu ada sorang laki baru kenal I sehari terus ajak kapel.
I terkejut tapi I terima sebab ingat geng laki nie nak prank I kan.
Geng laki nie memang jenis budak nakal.
So, I sengaja terima.
Sekali percaturan I salah 100%
Memang budak laki tu serius nak kapel dengan I.
Masalah sangat sebab I baru frust menonggeng dan takmau kapel dengan sesiapa pon. Help!!!

I banyak kali la ajak laki nie putus sebab I takde perasaan pon kat dia.
I ignore dekat 3-4 hari mesej dia bagi.
I takbalas mesej dia bagi tu semua. Setakat balas 'k' pon I tak buat sebab dulu mana ada watsap. Bazir kedit I nak balas pendek gitu.

Sebelum melalut lagi, laki tu sama kos dengan I.
Plus laki tu excited sgt sampai ramai coursemate I tahu sebab heboh kat fb plus gosip kan sape taknak tahu.
Gaya macam org kawin kecohnye. Biasalah zaman bbnu kan. Umur baru 19/20 tahun. Remaja sangat kan!

Btw masa laki tu ajak kapel masa cuti sem. So after habis cuti sem, lebih kurang 3 bulan cuti sem. I jumpe dia for the second time.
Dalam takde feeling kat laki tu pon I gigih jumpe dia for the first time kat Wangsa Walk sebab kebetulan di tournament kayak kat area situ.
Masa 1st time jumpe I memang takcam dia even satu kos.
Berani mati kan I accept jew masa dia ajak kapel. Bila fikir balik I nie dah kenapa sesenang kapel dengan unknown kan.
Dahla I bayangkan dia sorang kosmate I yang lain. Rupanya I salah bayangkan. Salah orang rupanye I.
Masa jumpe tu I tengok dia pendek 2-3cm dari I. Kurus kering cekeding. Plus dia tak hensem.
Sebab tu I ajak putus tapi dia taknak. Nampak sangat I judge muka orang kan. Hahaha.
Takdela sebenarnya I dah risau kapel satu kos satu U dahla prestasi sem lepas merosot sebab I kapel dan frust menonggeng kan.
Back to the second dating time kan. I still taksuka dia tapi jantung I berdebar jew kan so apa maksudnye tu? Kihkihkih.

So sebab I nie pon nakal banyak kali dating tapi dating pon tak romantik kat kafe pastu kat kedai makan dengan geng geng I jew kot.
Entah bila I suka dia.
Tapi masa awal awal ada futsal match and I masuk dan kaki I terseliuh.
Halfway dari venue ke asrama I dah takmampu nak jalan terhencot hencot so laki nie nak piggyback I. Masa tu memang tak fikir ape sebab sakit I terima jewla. (kalau uolls sakit takde mende nak fikir kot, just nak cepatkan masa berlalu k!)
Sebab geng I semua takjoin futsal match kan.
Tapi bila I rasa lelah tu hilang, I mintak dia turunkan I sebab I dah ada energy nak jalan terhencot hencot balik. (memori lain I cerita enty lain taw!)

Okeyhla kan. I sendiri tengah carik jawapan bila I start suka kat laki nie ye?
Dahla yana, sampai sekarang I takjumpe jawapan tu even I try to flashback semua memori I ingat.
So pendekkan cerita, laki tu sekarang bukan lagi pakwe I dah. Sadis kan dengan semua konon sweet memori tetiba kiteorang bukan lagi kapel.
I sekarang dah kawin laki tu pon dah kawin jugak.
Dan kiteorang kawin pon sama sama sebab laki tu jadi suami I sekarang nie!
Jodoh tu ada macam macam cara kan. Tak sangka laki yang ajak I kapel after kenal sehari dah selamat jadi pasangan hidup I yang halal. Pergh!

So, alert dengan keadaan sekeliling uollss sebab mana tahu ada laki sedang tunggu masa uolls frust menonggeng untuk masuk line kan.
Kalau I tahu laki nie syok kat I sejak first sight lagi, takdela I frust menonggeng taw!
Pastu laki nie ngorat I guna fb. Kalau laki nie berani ngorat I kat kelas confirm kena reject sebab I jenis susah nak layan orang face to face, Hehehe.
Melalut sangat I cerita sebab tahu takde orang nak baca blog I.
I simpan cerita sini untuk rujukan anak cucu keturunan I nanti.
Okeyhla itu jew I nak share!

Muahhh and next entry I share memori konon sweet kiteorang tu. Baibai!


No comments:

Post a Comment