Blogger templates

Saturday, December 3, 2011

Berubah Angin :D

Assalamualaikum....

Okeyh, lately nie aku perasan sangat sangat bahawa banyak sangat novel melayu duk terjual kat pasaran. Memang perkembangan yang bagos laaa kan. Cuma yang aku tak berapa gemar, bila banyak cerita yang banyak banyak tuu banyak yang takde kualiti + cerita yang klise. 

Takde kualiti thats mean cerita yang carca marba. Main tangkap muat sampai orang beli sebab cover dan sinopsis yang sangat bombastik! Kecewa gila kot bila keadaan nie terjadi. Rasa macam kena tipu dengan penulis novel tersebut. Kepuasan cerita tak macam bila baca Manisnya Cinta, Adam Hawa, Hanya Dia Tahu dan ect. Aku prefer baca novel penulis penulis yang da expert nak tulis novel and know how to attract readers pay attention to her/his novel sampai ke hujungnye. Banyak gak novel yang aku baca sampai tengah dan aku dapat agak yang cerita dia da mula mengarut dan aku dapat agak cerita tuu camne. 

BTW, Nurul Syahida - novel Aku kan Novelis+ Valentina Nervosa; Shes superb laaa. Dia buat novel tuu lain daripada penulis lain. And amazing gila. 

Back to the entry pasai berubah angin. Aku dah mula stat tersuka kat novel omputih. BTW, aku sebenarnya tak minat mana laaa ngan english novel. Tapi, aku terjatuh hati kat satu teen series. Aku taw aku daaa besar gedabak, patot baca twilight ke shopaholic ke? Kan kan kan? Tapi, aku nak start dari bawah dulu. English aku tak berapa bagus tapi mana laaa taw aku boleh improve dengan membaca teen series novel.


Buku yang aku sangat tertarik ialah :D



Daripada Google :D
Kiut kan buku nie? More to diaries laaa kan. Nama pon Dork Diaries. Nikki Maxwell nama watak utama buku nie. Dan, aku suka jalan cerita dia :D

#Hopely, ada penulis Malaysia akan buat cerita yang tak berapa nak klise sangat laaa. Still hoping# ^^,